Διατροφική Δήλωση – Nutrition Declaration
Ανά / per 100 mL
Ενέργεια / Energy 370 kJ / 89 kcal
Λιπαρά / Fat 0 g εκ των οποίων / of which κορεσμένα / saturates 0 g
Υδατάνθρακες /Carbohydrates 2.8 g εκ των οποίων / of which σάκχαρα / sugars 0.2 g
Πρωτεΐνες / Proteins 0.2 g
Αλάτι / Salt 0.03 g
Η ποικιλία Μαλαγουζιά δίνει κρασιά υψηλόβαθμα, μέτριας οξύτητας, αρωματικά. Υπάρχει και η παραλλαγή ψιλόρραγη Μαλαγουζιά, η οποία δίνει πιο αρωματικό κρασί.
Είναι μια ζωηρή και παραγωγική ποικιλία, ανθεκτική στη ξηρασία. Δίνει μεγάλα σταφύλια με πυκνές, μεγάλες ράγες με λεπτή χρυσοκίτρινη φλούδα και γλυκιά, μαλακή σάρκα με γεύση μοσχάτου.
Τα κρασιά που δίνει η ποικιλία είναι υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλη, με μέτρια οξύτητα και σχετικά έντονο άρωμα εξωτικών φρούτων.
Περιοχές καλλιέργειας:
Μακεδονία (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη), και διάσπαρτα στη Στερεά Ελλάδα (Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Αττική) και την Πελοπόννησο.
Αμπελογραφικά χαρακτηριστικά:
Είναι ζωηρό φυτό εύρωστο και παραγωγικό. Είναι ευαίσθητο στον βοτρύτη και το ωίδιο και ανθεκτικό στην ξηρασία. Διαμορφώνεται σε κύπελλα και σε γραμμικό αμφίπλευρο κορδόνι (Royat)
Συστατικά
Σταφύλια. Συντηρητικά και αντιοξειδωτικά: Διοξείδιο του Θείου, L – ασκορβικό οξύ.
Σταθεροποιητές: περιέχει αραβικό κόμι, καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη και/ή μετατρυγικό.
Συσκευασμένο σε προστατευτική ατμόσφαιρα.
Ingredients
Grapes. Preservatives and antioxidants: Sulfur dioxide, L – ascorbic acid. Stabilizing
agents: contains arabic gum, carboxylmethylcellulose and/or metatartaric acid. Packaged in
a protective atmosphere.